•  

   

  Program prvog CFF-a

   

  17. - 21. kolovoz 2021.

  broken image

  17. kolovoz 2021.

   

   

  broken image

  Susret

  Roman Roudi, kratkometražni, 6:25

  Suvremena obrada jedne od najpoznatijih legendi svih vremena koja i danas odlično utjelovljuje čovjekov odnos s najmisterioznijim stanjem u povijesti ljudskog roda.

  broken image

  Lenuzzi

  Marina Jurčić (Kinoklub Karlovac), dokumentarni, 4:52

  Ovaj portretni dokumentarac predstavlja školskog kolegu autorice koji svojim nesvakidašnjim hobijima i interesima privlači pozornost svih koji ga upoznaju. Vedrog duha gledateljima dopušta da se zavri u njegov svijet.

  broken image

  Na koncu

  Lucija Petkoviček, animirani, 12:12

  Živimo monotonim i zauzetim životima i često imamo osjećaj da nas kroz život vuku neki nevidljivi konci. Kao da škola, posao, obitelj, društvo, ali i mi sami, vežemo spone za naše odluke, djela i riječi. Slobodu vidimo u nečem vanjskom, u prirodi i zabavi, no je li ta sloboda za kojom mi težimo stvarno predah od naših konaca ili još samo jedan oblik življenja kojim se vežemo?

  broken image

  Pisac

  Mihael Kuzmičić, igrani, 7:10

  Pisac koji naiđe na problem tijekom pisanja scenarija; likovi koje je stvorio ometaju njegovo djelo.

  broken image

  Ivan

  Ivana Lozančić, kratkometražni, 9:38

  Priča o prijatelju roditelja autorice filma. Film ostavlja snažnu poruku: čuvaj i voli svoje, ne osuđuj i nemoj izgubiti poštovanje prema drugima.

  broken image

  Modern crookshow

  Dorja Cug, igrani, 3:56

  Zbog nesavjesnog odlaganja otpada te nesavjesne uporabe određenih materijala sve smo više zatrpani smećem koje nam se sada, u nekom smislu, počinje vraćati na tanjur. Naime, dokazano je kako u određenoj hrani ima tragova mikro plastike te kako se kroz zagađeno tlo mijenja sastav naše hrane koja pod okolnostima raznih procesa postaje nezdrava. Unutar ovog filma problematizirali smo navedenu temu na pomalo ironičan način.

  broken image

  Žal

  Mara Prpić, dokumentarni, 9:23

  Eksperimentalni dokumentarac o zapuštenoj psećoj plaži u samom centru grada Rijeke. Nastao tijekom perioda karantene, Žal je inspiriran mikro-zbivanjima te samoorganiziranim umjetničkim intervencijama na prostoru skrivenog žala.

  broken image

  Čuvar

  Kristina Grubiša, kratkometražni, 10:04

  Umorna majka čita priču za laku noć svome sinu koji se boji mraka. Nakon što ga čitanje priče nije umirilo, donosi mu sa police lutku plišanog majmuna kako se ne bi bojao. No, tek nakon toga dječakovi strahovi stvarno počinju.

  broken image

  J. Posadas - Vanzemaljci 4. Internacionale

  Marko Plejić, dokumentarni, 11:26

  Živio drug Posadas! - glasio je potpis kojim je J. Posadas, argentinski revolucionarni vođa, potpisivao svoja razmišljanja. Njegov ugled među drugovima je bio kratkog vijeka jer je, potaknut stalnim prijetnjama hladnog rata, izvlačio radikalne zaključke čitajući klasike socijalizma. Ideja koja ga je koštala ugleda je o revoluciji ne u jednoj zemlji ili u cijelom svijetu, kako su se prepirali njegovi prethodnici, već u cijelom svemiru i to uz pomoć - vanzemaljskih drugova.


  18. kolovoz 2021.

   

   

   

  broken image

  Pogrebnici

  Grupa autora video sekcije KSET-a, kratkometražni, 11:35

  Kako izgleda očaj i do kakvih odluka može dovesti? Braća Grobnik, vlasnici neuspješnog pogrebnog poduzeća, nisu imali posla već dulje vrijeme, ušteđevina je ishlapjela, kao i hrana u frižideru. Shvaćaju da moraju nešto poduzeti i da nema kruha bez afirmativnog djelovanja. No što je uopće uspjeh u takvom zanimanju i kako ga ostvariti? Pogrebnici će pokazati svoje viđenje plana uspješnog poslovanja, od kojeg, nadamo se, nećete ništa naučiti.

  broken image

  Životni san

  Ema Letić, animirani, 2:25

  Priča o snovima, preprekama, nastojanjima, njihovoj cijeni i posljedicama kroz igru riječi „miš“ i „šišMIŠ“. Priča je o mišu koji je imao želju letjeti poput šišmiša. Iako je u stvarnosti nemoguće, on nastoji svim svojim srcem ostvariti svoj san.

  broken image

  Vivex

  Dorja Cug, animirani, 0:47

  Osjećate li se mrtvo ujutro? Mislite li kako izgledate kao zombi prije prve kave? Vivex kava je ovdje da vas podigne iz mrtvih!

  broken image

  Guyliner

  Antonella Pin, kratkometražni, 3:41

  Troje muškaraca po prvi put stavlja šminku na sebe. Guyliner je kratki dokumentarni film koji prikazuje odnos muškaraca prema šminci i šminkaju.

  broken image

  Daydream

  Tamara Bućan, kratkometražni, 1:01

  Priča prolazi kroz rutinu djevojke izgubljene u svom životu, čije navike razbije samo maštanje o užitcima, toliko prizemljenim i osvarivim da gledatelj gotovo ne primijeti njihovo fikcijsko ruho.

  broken image

  Disko Europa

  Marko Plejić, kratkometražni, 6:39

  Ambijentalni dokumentarni film prati događanja na središnjoj splitskoj plaži Bačvice, gdje se mladi turisti dolaze zabavljati nakon što se klubovi zatvore. Do izražaja prvenstveno dolazi osjećaj ponavljanja, ciklusa, valova kada je svaka noć gotovo identična i odvija se u istoj koreografiji. Svaki je taj 'val', doduše, svaki put sve tiši dok se u konačnici potpuno ne izgubi u žamoru te ne nastupi novi. Nakon mladih Engleza, Nizozemaca, Francuza... tko uopće ide na Bačvice?

  broken image

  Šokačko sijelo Županja 2020

  Matej Čehovski, promotivni kratki, 6:17

  Film prikazuje šokačko sijelo u Županji sa raznim događanjima koja kulminiraju sa šokačkom zabavom na kraju.

  broken image

  Šuti! Čitam poeziju

  Nikola Serdar, kratkometražni, 1:32

  Studija u kojoj autor pokušava stvoriti vizualnu pjesmu o pročišćavanju svog bića.

  broken image

  Hvalospjev Apsurdu u Relaciji na Melankoličnu Sadašnjicu

  Grupa autora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, igrani, 34:35

  Družina apsurdnih pojedinaca prolazi kroz svoj život i svakodnevicu na posve harmsovski način. Od rođenja do emocionalnih trauma i krize identiteta, sve proživljavaju zajedno. Svoj rad pokušat će podijeliti sa stanovnicima slavonskog grada koji imaju priliku gledati njihovo rađanje, nošenje s ljubomorom, prekidom veze, najobičniju vožnju tramvajem te grandioznu cirkusku točku. Na kakve god reakcije i zapreke naišli, ostaju vjerni sebi i svom dobrom duhu apsurda - Danilu Harmsu.

   

  19. kolovoz 2021.

   

   

   

  broken image

  D26

  Katarina Lukec, dokumentarni, 8:44

  Film prikazuje priču o neasfaltiranoj dionici državne ceste 26, jedne od rijetkih takvih u Hrvatskoj. U filmu pratimo prizore dionice ceste duge oko 13 kilometara koja prolazeći kroz šumu više nalikuje na šumski put, a ne državnu cestu. Ti se prizori izmjenjuju i isprepliću s kazivanjima sugovornika koji žive u blizini te ceste. Jedina prilika, kako sugovornici navode, da se ta cesta asfaltira bila je prilikom posjeta Josipa Broza Tita 1967. godine tom kraju.

  broken image

  Opomena

  Anotnella Pin, animirani, 0:49

  Film je interpretacija A. B. Šimićeva dijela "Opomena". Radnja naglašava poniznost koja je potrebna svakome od nas.

  broken image

  Škola koja (ne) postoji

  Karlo Gagulić, kratkometražni, 23:24

  Učenici 3.a razreda Prve privatne tehničke škole u Zagrebu dobivaju od Ministarstva znanosti i obrazovanja pismo u kojemu piše da se protiv škole vodi stečajni postupak. U školu dolazi TV voditeljica i kamerman kako bi napravili istraživanje što se doista događa sa školom. Nakon TV priloga u školu dolazi inspekcija i učenike tjera van iz škole, jer škola više pravno ne postoji.

  broken image

  Space / memory

  Betty Stojnić, kratkometražni, 11:08

  Esej koji istražuje ljudsku potrebu za bilježenjem i snimanjem te utjecaj digitalnih alata na procese sjećanja i zaboravljanja. Protagonistica filma ostaje bez memorije na mobitelu te je prisiljena brisati dragocjene uspomene. Postavlja si pitanje: Kako raspolažemo digitalnim prostorom koji nam omogućuje pohranu fotografija, videa i datoteka, pogotovo kada shvatimo da je taj prostor tek naizgled beskonačan?

  broken image

   

  Choreography

  Dardan Berisha, koreografija, 3:55

  Koreografija na pjesmu ARE YOU EVEN REAL od autora JAMES BLAKE.

  broken image

  301 Sekunda

  Marko Hodžić, igrani, 12:30

  Ovaj misteriozni triler nas vodi u naizgled običan život starijeg čovjeka na selu, koji će se uvelike promijeniti primitkom neočekivanog paketa. Što je u njemu, tko ga je donio i kakve se posljedice mogu razviti kada ga otvori?

  broken image

  Online plaža

  Karla Kocić, kratkometražni, 9:50

  Iako odlazimo na plažu s potrebom idilične relaksacije, plaža često stvara ironične situacije nemira oko previše ljudi, nervoze oko gužve na cesti, društvene nelagode oko presvlačenja mokrih badića ili stresa oko velikih valova...

  broken image

  Špilja života

  Dorja Cug, igrani, 4:41

  Film prikazuje priču o komplikacijama pri porodu autorice filma. Simbolika spilje, stijene i prirode dočaravaju ljudsko tijelo i čudo života.

   

  20. kolovoz 2021.

   

   

   

  broken image

  Ljubav na prvi metak

  Marin Pavelić, kratkometražni, 12:14

  Noel je imao poprilično neobično djetinjstvo. Nakon što je postao siroče, posvaja ga elitni plaćeni ubojica nježnog srca Crni Pepe. On odgaja Noela kako bi jednog dana bio samostalan mladić, ali još ga trenira za plaćenog ubojicu. Noel kreće na svoj prvi zadatak, ali kako je on emotivna osoba, je li to stvarno zanat za njega?

  broken image

  Odraz tišine

  Grupa autora (KinoKlub Karlovac), igrani, 4:10

   

  Film prati djevojku u raznim emotivnim stanjima. Opterećena strahom i nesigurnostima, ona pokušava ignorirati negativne glasove u glavi i povratiti svoje izgubljeno samopouzdanje.

  broken image

   

  Facade

  Dorja Cug, igrani, 2:24

   

  Osoba koju drugi vide nije ista "Ja". Svi mi nosimo maske u nadi kako bi se sakrili od naših strahova. Napravili bi sve da se uklopimo, zar ne?

  broken image

  Strašni zmaj

  Jurica Nikolić, animirani, 2:26

  Jednom davno iza sedam gora i sedam mora nalazilo se jedno malo selo. U tom selu skrivenom od svakog pogleda, živjele su dobre i radišne žene. Život je išao svojim tijekom.

  broken image

  A day in the life of an Erasmus student (during pandemic)

  Gloria Olić, dokumentarni, 15:30

  Film predstavlja doživljaje s Erasmus+ programa. Razbija stereotipe, donosi nove i malo drugačije stavove od očekivanog. Radnja je smještena u poljski gradić Toruń, u kojemu je autorica boravila pet mjeseci tijekom vlastite Erasmus+ razmjene.

  broken image

  Anger

  Nela Gluhak, eksperimentalni,

  Prekid. Prekid svega.

  broken image

  27

  Vedran Ljubenko, kratkometražni,11:09

  Prvi hrvatski multimedijalni kratki art film sastoji se od tri glazbena spota međusobno povezana radnjom. Film povezuje formu mjuzikla kroz radnju trilera prožetog elementima humora.

  broken image

  Zajedno protiv korone Crveni križ IŽ

  Darko Privrat, dokumentarni, 29:39

  Film prikazuje rad svih društava Crvenoga križa Istarske županije kroz COVID-19 krizu. Praćene su najvažnije aktivnosti tokom krize pandemije i prvog lockdowna, 2020. godine.

   

  21. kolovoz 2021.

   

   

   

  broken image

  Paučje u tri koraka - prošlost, sadašnjost, budućnost

  Ivana Puzavac, kratkometražni, 10:54

  Paučje, malo slavonsko selo u nestajanju. Loša demografska slika slična je onoj u ostatku Đakovštine. Od nekadašnjih 637, danas u ovom selu živi svega 42 stanovnika. Unatoč malobrojnom stanovništvu iskra života ovdje i dalje tinja.

  broken image

  Moja Istra

  Darko Privrat, kratkometražni, 1:00

  Film prikazuje Istarsku Županiju na drugačiji način. Autor tematizira razlog zašto voli svoju županiju i razlog ostanka u županiji.

  broken image

  Glauk

  Marin Pavelić, kratkometražni, 15:15

  Glauk je imao ilegalan san i zbog toga mora biti zakonski kažnjen, ali najvažnije od svega, Glauk mora biti preporođen.

  broken image

  Crni mačak

  Gabriela Prpić (KinoKlub Karlovac), animirani, 1:00

  Animirani film nastao je u kavi, tehnikom stop animacije. Predstavlja ideju autorice kako bi foršpan za knjigu Crni mačak E. A. Poea trebao izgledati.

  broken image

  Dvorac Kaštel Pribislavec

  Lucija Nedeljko, dokumentarni, 15:00

  Film o dvorcu iz sela Pribislavec, pored grada Čakovca. Kroz film se upoznajemo sa dvorcem i sa ljudima kojima je taj dvorac veliki dio života. Saznajemo kako je građen, za što se sve koristio te razne druge priče i anegdote o njemu.

  broken image

  Vice of the Saint

  Marko Jahura, kratkometražni, 5:57

  U svijetu u kojem društvo određuje što je za pojedinca pravedno i moralno, mi moramo spoznati vlastite emocije i ohrabriti ih.

  broken image

  Spašavanje vojnika Franceka

  Sandro Toth, dokumentarni, 8:50

  Franjo Jelačić je veoma zanimljiva povijesna ličnost, ali iz krivih razloga! Ovaj film analizira njegov životni put, na loš način...

  broken image

  Inos

  Viktorija Ptičar, kratkometražni, 9:49

  Tori je u potrazi za magičnim štapom uz pomoć prijateljice. Potomak je Inosa, osobe koja je nekada bila vrlo moćna. Hoće li Tori pronaći moćni štap?

  broken image

  Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti - Knjižnica Božidara Adžije -

  Lovro Preprotnik, kratkometražni, 5:15

  Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

   

   

   

   

All Posts
×