Film Adio dirnuo publiku i osvojio njihova srca

Mladi redatelj Karlo Gagulić osvojio je nagradu publike za film Adio koji je doživio svoju premijeru u Hrvatskoj na trećem izdanju filmskog festivala mladih u Benkovcu

Dirnuti pričom i iskrenim emocijama publika je odabrala u konkurenciji od 24 filma iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine film mladog filmskog redatelja Karla Gagulića.

Film Adio govori o patnji koju osjeća bolesnik, ali još važnije o onoj koju osjeća njegovo okruženje/njegovi najbliži i posljedice s kojima se nose.

 

broken image

 

Karlo Gagulić rođen je 2000. godine, student je Sveučilišta VERN, smjer Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje. Već se 11 godina aktivno bavi kazališnom glumom u Zagrebačkom kazalištu madih, a od 2019. počinje se baviti filmskom režiju kada i režira svoj prvi kratkometražni dokumentarni film "U svijetu anđela" koji je bio premijerno prikazan na Four River Film Festivalu u Karlovcu, kao srednjoškolski film. Godinu dana kasnije, Karlo režira svoj prvi igrani film "Brod u boci" koji je ujedno rađen i za prijemni na Sveučilištu VERN kojeg i uspješno upisuje. Film je osvojio brojne nagrade diljem Hrvatske, osvojio je i Grand Prix na drugom izdanju Ciklop Film Festu. Osim što je osvojio nagrade, film je uvršten u obaveznu literaturu filmske nastave, gdje srednjoškolci na satovima Hrvatskog analiziraju film. Godine 2021. režira film “Škola koja (ne) postoji” pod mentorstvom Vinka Brešana. Film je premijerno prikazan u Sarajevu, a zatim i na prvom izdanju Ciklop film Festa.

 

broken image

Organizacija filmskog festivala je sufinancirana u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom “Generator kulture Benkovac” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.