Svojom jednostavnošću i vjernim prikazom tinejdžerskog života film Džonika je osvojio srca žirija

Ana Đurović, mlada redateljica iz Beograda osvojila je Dragi kamen, nagradu žirija, sa svojim debitantskim kratkim filmom Džonika

U konkurenciji između 24 kratkometražna filma mladih filmskih autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Ana Đurović, mlada redateljica iz Srbije osvojila je nagradu žirija za film Džonika, koji svojom jednostavnošću vjerno prikazuje tinejdžerski život.

Ana Đurović rođena je 1997. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, na katedri za engleski jezik i književnost. Paralelno upisuje filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti gdje trenutno završava treću godinu. “Džonika” je njen prvi kratki film.

 

broken image

 

Posljednjeg dana ljetnih praznika pred polazak u srednju školu, dvije najbolje prijateljice odlučuju konačno upoznati dečka iz susjedstva kojega već duže vrijeme uhode.

 

broken image

Organizacija filmskog festivala je sufinancirana u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom “Generator kulture Benkovac je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.