Return to site

Svojom jednostavnošću i vjernim prikazom tinejdžerskog života film Džonika je osvojio srca žirija

Ana Đurović, mlada redateljica iz Beograda osvojila je Dragi kamen, nagradu žirija, sa svojim debitantskim kratkim filmom Džonika

August 11, 2022

U konkurenciji između 24 kratkometražna filma mladih filmskih autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Ana Đurović, mlada redateljica iz Srbije osvojila je nagradu žirija za film Džonika, koji svojom jednostavnošću vjerno prikazuje tinejdžerski život.

Ana Đurović rođena je 1997. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, na katedri za engleski jezik i književnost. Paralelno upisuje filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti gdje trenutno završava treću godinu. “Džonika” je njen prvi kratki film.

 

 

Posljednjeg dana ljetnih praznika pred polazak u srednju školu, dvije najbolje prijateljice odlučuju konačno upoznati dečka iz susjedstva kojega već duže vrijeme uhode.

 

Organizacija filmskog festivala je sufinancirana u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom “Generator kulture Benkovac je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.